علمی فرهنگی ورزشی
یک شنبه 18 بهمن 1394برچسب:, :: 21:55 ::  نويسنده : رضااشرفی آق گنبد

 

۸ دلیل مهم خستگی مفرطآیا می دانید که بی تحرکی و عدم فعالیت جسمانی می تواند باعث خستگی شود؟ به کمک این تمرینات مقاومت بدن افزایش می یابد و سلامت سیستم قلبی عروقی بهبود می یابد. 

احساس خستگی و بی حالی مفرط می تواند به دلیل تلاش جسمانی بسیار شدید، بیماری یا اختلالات روحی باشد. اما با این حال، زمانی که هیچ یکی از این موارد نباشد ممکن است عوامل دیگری بر نشاط و طراوت بدن تاثیر بگذارند که چندان مورد توجه نباشند. 
 
احساس خستگی با دردهای جسمانی مختص خستگی می تواند مانع از انجام طبیعی فعالیت های روزمره شود. گرچه بروز گاه گاه این حالت کاملا طبیعی است اما در صورتی که به طور مکرر و یا همراه با دیگر ناراحتی ها باشد باید جدی تلقی شود. برای اینکه خستگی های مکرر برطرف شود لازم است نخست علل زمینه ساز آنها را شناخت. 
 
مصرف ناکافی آب 

 
متخصصان تغذیه همیشه توصیه می کنند که کمبود آب بدن برای سلامتی بسیار مضر است. در واقع، به نظر می رسد 2% کمبود آب بدن موجب کاهش قابل توجه انرژی بدن می شود که به همین دلیل خستگی و ضعف بروز می کند. 
 
کمبود آب حجم خون را کم و غلیظ می کند و عملکرد قلب را کاهش می دهد. زمانی که خون به طور مطلوب پمپاژ نشود، اکسیژن و ریز مغذی ها در فاصله طولانی تری به سلول های بدن می رسند و از همین رو ضعف جسمی و روحی بروز می کند. 
 
اختلالات تیروئیدی 

 
اگر هر روز از احساس خستگی رنج می برید بهتر است با پزشک مشورت نمایید تا عملکرد غده تیروئید بررسی شود. این غده که در گلو قرار دارد مسئول تنظیم متابولیسم و ترشح بعضی هورمون های مهم برای اعمال بدن است. زمانی که غده تیروئید دچار مشکل یا تغییری می شود مجموعه ای از علائم بروز می کند که اگر تشخیص داده نشود می تواند بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد. 
 
سبک زندگی بی تحرک 
 

بعضی افراد تصور می کنند انجام فعالیت های روزانه علت خستگی است در حالی که خلاف آن صدق می کند. به کمک تمرینات ورزشی نیروی بدن تنظیم می شود و عملکرد ماهیچه ها و سیستم قلبی عروقی بهبود می یابد. در این صورت اکسیژن و ریز مغذی ها راحت تر به بافت های بدن می رسد. 
 
کم خونی 

 
کم خونی بیماری است که به خاطر کمبود هموگلوبین خون ایجاد می شود. هموگلوبین ترکیبی سرشار از آهن است که عملکرد آن انتقال اکسیژن از ریه ها به دیگر اندام های بدن است. اگر بدن به اندازه کافی اکسیژن دریافت نکند، ماهیچه ها و سلول ها دچار ضعف می شوند و خستگی مزمن بروز می کند. 
 
عفونت های ادراری 

 
این بیماری در خانم ها نسبتا رایج است و معمولا با علائمی مانند تب، سوزش و احساس مکرر به دفع ادرار همراه است. البته زمانی که کنترل نشود باکتری ها تکثیر می یابند و واکنش ایمنی بدن را ضعیف می کنند که در نتیجه با احساس خستگی همراه خواهد بود. 
 
صبحانه نخوردن 

 
مواد غذایی نقش مهمی در سلامت عمومی بدن دارند و به کمک ریز مغذی ها بدن می تواند در تمام طول روز فعالیت خود را حفظ کند. 
 
هنگام خواب، بدن بخشی از ترکیبات شام را برای پمپاژ خون و انتقال اکسیژن استفاده می کند. صبح روز بعد، نخستین اقدامی که باید انجام شود تامین ریز مغذی های مورد نیاز به کمک صرف صبحانه است. صبحانه نخوردن عامل مهم خستگی جسمی و روحی است حتی اگر دیگر وعده های غذایی کامل صرف شود. 
 
فست فودها 
 

غذاهای آماده سرشار از قند، هیدرات های کربن و چربی های اشباع است که به بدن آسیب می رساند. افزایش قند خون موجب افت انرژی می شود که معمولا با استراحت بهبود می یابد. حفظ میزان قند خون در سطح ثابت بسیار اهمیت دارد زیرا مانع از بروز احساس خستگی و همچنین ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت نوع 2 می شود. 
 
آپنه خواب 

 
آپنه خواب اختلالی است که با وقفه های گاه گاه تنفس در زمان خواب همراه است. هر بار که آپنه ایجاد می شود، ریتم خواب تغییر می کند و احتمال زیادی برای بروز علائمی مانند خستگی و تحریک پذیری وجود دارد. 
 
در نهایت باید توجه داشت که اگر هیچ یک از علل ذکر شده علت خستگی نباشد و پس از شش ماه بهبود قابل توجهی احساس نشود به احتمال زیاد خستگی مزمن علت آن است. در این صورت باید به متخصص مراجعه کرد تا با انجام آزمایشات خاص و درمان های مناسب مشکل بهبود یابد. 

منبع: قدس آنلاین 


یک شنبه 18 بهمن 1394برچسب:, :: 21:54 ::  نويسنده : رضااشرفی آق گنبد

 

پشه چه بیماری هایی را منتقل می کند؟

بیماری‌های منتقله از پشه برای ساکنانِ برخی مناطق خاص، نگرانی همیشگی محسوب می‌شوند و بیشتر آن‌ها علاج‌ناپذیرند.

زیکا: از زمان تایید اولین مورد ابتلا به ویروس زیکا در ماه مه سال 2015 در برزیل از زنان باردار درخواست شد تا از سفر به کشورهای آمریکایی جنوبی و مرکزی خودداری کنند.

اکنون مواردی از ابتلا به این ویروس در ایالت متحده و اروپا هم مشاهده شده است. شواهد حاکی از آن است که ویروس زیکا علت افزایش موارد ابتلا به نارسایی‌های مادرزادی در بین نوزادان کشورهای این دو منطقه از جمله برزیل است.

از آنجا که چنین حشراتی در محل زندگی ساکنان مناطقی با وضعیت آب و هوایی خاص، تهدیدی دائمی به حساب می‌آیند و بیشتر بیماری‌های منتقله از پشه نیز غیرقابل درمان هستند، این نوع بیماری‌ها در گروه امراض نگران‌کننده در نظر گرفته می‌شوند.

سایت تخصصی مدیکال دیلی در مطلبی تازه به معرفی برخی از بیماری‌های منتقله از پشه به غیر از زیکا پرداخته که ابتلا به هر یک از آن‌ها می‌تواند پیامدهای جدی برای بیمار به دنبال داشته باشد:

 

مالاریا: مالاریا بیماری کشنده‌ای است که معمولا از طریق پشه‌گزیدگی منتقل می‌شود. تب، لرز و علائمی شبیه به آنفلوآنزا از نشانه‌های آن هستند. هر سال در آمریکا حدود 1500 مورد ابتلا به مالاریا تشخیص داده می‌شود که بیشتر آنان از میان مسافران و مهاجرانی هستند که از جنوب آسیا و آفریقای سیاه به این کشور سفر کرده‌اند.

 

تب زرد: بیماری دیگری که از طریق گزیدگی پشه منتقل می‌شود تب زرد است. این ویروس بیشتر در مناطق استوایی و نیمه استوایی همچون آفریقا و آمریکای جنوبی پیدا می‌شود. برخلاف بیشتر بیماری‌های عفونی، تب زرد با هیچ نشانه قابل توجهی همراه نیست و شدت آن می‌تواند متفاوت باشد.

 

تب دنگی: تب دنگی که اخیرا در هاوایی شیوع یافته به طور خاص نگران کننده است زیرا یک سوم جمعیت جهان در مناطقی سکونت دارند که این آلودگی در این مناطق یک تهدید جدی محسوب می شود. در حقیقت حدود 400 میلیون انسان هر سال به تب دنگی مبتلا می‌شوند که در نتیجه این عفونت ویروسی به عامل اصلی بیماری و مرگ در مناطق اقلیمی استوایی و نیمه استوایی تبدیل شده است. در بیمارانی که به سرعت تحت درمان قرار می‌گیرند دوره بیماری و احتمال مرگ ناشی از آن کاهش می‌یابد.

 

چیکونگونیا: چیکونگونیا که یک بیماری دیگر منتقله از پشه است با علائم دردناکی از جمله تب، درد مفاصل، سردرد، درد ماهیچه و ورم مفاصل همراه است. این بیماری اولین بار در اواخر سال 2013 در آمریکا شناسایی شد. هرچند شیوع آن در آفریقا، آسیا، اروپا و نواحی اقیانوس هند و آرام بیشتر است.

 

ویروس نیل غربی‌: این بیماری اگرچه شایعترین بیماری منتقل از پشه بوده اما به طور خاص خطرناک نیست و کمتر از یک درصد بیماران آلوده به این ویروس دچار مرگ یا آسیب‌های عصب شناختی می‌شوند. همچنین از میان پنج بیمار آلوده به این ویروس یک نفر دچار تب و علائم دیگر می‌شود.

 

ویروس آنسفالیت اسبی شرقی: این بیماری به منطقه آتلانتیک و نواحی جنوبی آمریکا اختصاص دارد اما موارد اندکی از ابتلا به آن هر سال در ایالات متحده نیز گزارش می‌شود. عفونت ناشی از ویروس آنسفالیت اسبی شرقی جدی‌ترین بیماری منتقله از پشه محسوب می شود و 33 درصد این بیماران، دچار آسیب مغزی یا حتی مرگ می‌شوند. درمان این بیماری براساس علائم آن از جمله سردرد، تب بالا، لرز و استفراغ صورت می‌گیرد.

 

ویروس آنسفالیت اسبی غربی: این بیماری که بیشتر در مناطقرغربی آمریکا مشاهده می‌شود و می‌تواند در میان انسان‌ و اسب شیوع پیدا کند، به اندازه ویروس قبلی‌ (ویروس آنسفالیت اسبی شرقی) که از یک خانواده محسوب می‌شوند، خطرناک نیست. اکثریت افراد مبتلا به این بیماری دچار علائم خفیف شده یا هیچ نشانه‌ای از بیماری در بدنشان مشاهده نمی شود.

 

آنسفالیت لاکراس: در این بیماری نیز در اکثر افراد علائم خاصی مشاهده نمی‌شود اما برخی بیماران دچار تب، سردرد، حالت تهوع و استفراغ می‌شوند. پیشرفت این بیماری می‌تواند به سیستم عصبی آسیب وارد کند و در نتیجه فرد به تشنج، کما و معلولیت دچار شود.

 

آنسفالیت ژاپنی: این بیماری منتقله از پشه عمدتا در آسیا و غرب اقیانوس آرام شایع است و در طول فصل تابستان و پاییز به اوج خود می‌رسد. این بیماری نیز علائم خاصی ندارد اما برخی مبتلایان به آن به تب، سردرد، خستگی، حالت تهوع و استفراغ دچار می‌شوند. در موارد شدید و پیشرفته، این بیماری می تواند به التهاب مغز و در نتیجه تشنج منجر شود.

 
منبع: ایسنا


درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید اینجانب رضا اشرفی دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی فتاوری اطلاعات، متولد 1362 از روستای آق گنبد و در ارومیه سکونت دارم. این وبلاگ جهت اطلاع رسانی در حوزه های مختلف ایجاد شده است امیدورام با راهنمایی های خود، بنده حقیر را در هرچه بهتر کردن وبلاگ یاری فرمائید.
آخرین مطالب
پيوندها
ساعت کاسیو">ساعت کاسیو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی فرهنگی ورزشی و آدرس ashrafireza.com.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان